Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliği Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda programı düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK, Üniversitemiz üst yönetimi ve personelimizin katıldığı programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Arif Nihat Asya'nın "Dua" şiiri okundu.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Saba SAMATYA ÖLMEZ “Bugün buraya Milletimizin demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisi ile dolu olarak Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğrunda gözlerin topladığın canlarını feda eden tüm Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman Gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz” kullandı. Dekanımızın değerlendirmesini ve önemini verecek konuşmalarının ardından minnettarlığımızı ifade ederek Şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır diledi.

Dekanımızın ardından kürsüye çıkan Doç. Yasin COŞKUN, "Türkiye'de Darbeler Tarihi Çerçevesinde 15 Temmuz Destanı'nı Anlamak" açılış konuşmalarında darbeler tarihi konusunda açıklamalarda bulunduktan sonra 15 Temmuz darbe girişimini diğer darbelerden çıkış uzatmayı vurguladı.

15 Temmuz'da sinevizyon gösterimi ve akabinde okunan Bayrak şiiri ile sona eren performansımıza çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

 

Arş. Gör. İBRAHİM ÇALAN (0484) 212-1111 / 2712
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
24.7.2023